seminaari2.png

Elintarvikeala Nousuun Vakka-Suomessa
1.6.2012 - 30.6.2014

Elintarvikeala Nousuun Vakka-Suomessa- hankkeen pääasiallisena tavoitteena on saada kokonaiskäsitys elintarvikealan kehittämistarpeista ja mahdollisuuksista seututasolla sekä jalkauttaa maakunnallisten ja valtakunnallisten kehittämishankkeiden ja ohjelmien toimenpiteet tehokkaasti seututasolle. Tavoitteena on lähiruoan nousutrendin tehokas hyödyntäminen elintarvikealan yrittäjien osaamisen ja keskinäisen yhteistyön lisäämisen avulla.

Projektin kohderyhmiä ovat alueen elintarvikealan yritykset, erityisesti tuotannon jatkojalostuksesta kiinnostuneet, muut elintarvikkeiden tuottamisesta ja niiden sivuvirtojen hyödyntämisestä kiinnostuneet yrittäjät ja yrittäjiksi aikovat sekä elintarvikealan yrityksille palveluja tarjoavat yritykset.

Välillisesti projektin toiminta kohdistuu myös alueen julkisten ja yksityisten ravitsemispalveluiden tuottajiin ja niiden hankinnoista vastaaviin henkilöihin, kauppaan, logistiikkapalveluiden tuottajiin ja myös elintarvikkeiden kuluttajiin lisäämällä lähiruoan osuutta julkisissa ateriapalveluissa ja seudun kaupoissa.

Hankkeessa laaditaan alkutuotannon jatkojalostuksen kehittämisohjelma ja pyritään tukemaan kunnallisen tai seudullisen ruokastrategian laatimista.

Projekti tekee yhteistyötä myös muiden hankekumppaneiden kanssa, esim. Turunmaan seutukunnassa alkavan Mathantverk i Finland –hankkeen ja Loimaan seutukunnassa jo hyviä tuloksia saavuttaneen Seuturuoka laajenee –hankkeen kanssa.

Hanke on saanut jatkoaikaa toteutukselle 30.6.2014 saakka siten, että projektipäällikkö toteuttaa hanketta osa-aikaisesti 50% työajalla. Kaikki hankkeen palvelut ovat siis edelleen saatavilla ja selvitystyötä mm. julkisen ruokahuollon ja lähiruoan yhteensaattamiseksi tehdään edelleen.

Tiedote 20.12.2013

************************

Hankkeen toiminta on päättynyt 30.6.2014.

Loppuraportti löytyy tästä linkistä.

*************************

Elintarvikealan kehittämistyö jatkuu Ukipolis Oy:n toimesta Kaikki irti kalasta -hankkeen puitteissa vuoden 2014 loppuun asti.

Kaikki irti kalasta -hankkeen sivulle pääset tästä linkistä.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Heidi Jaakkola
puh. 044 773 2212, heidi.jaakkola(at)ukipolis.fi

eakr_lipputunnus.jpgvipuvoimaa_eu.gif