LÄHIRUOKATERMINAALIN KICK-OFF 23.5.
10.05.2016 Nyt polkaistaan käyntiin lähiruokaterminaali! Paikallisten tuottajien ja ravintoloiden väliin kehitellyn terminaalin toiminta alkaa kesäkuussa. Perusajatus terminaalitoiminnassa on, että paikalliset ravintolakeittiöt saisivat helpommin lähiraaka-aineita käyttöönsä. Uudenkaupungin Sanomien lehtijuttuja tuottajien infotilaisuuksista, jossa asiaa on esitelty aikaisemmin löytyy tästä ja tästä.
Makuvakka Osuuskunnassa (Välskärintie 2, Uusikaupunki) on maanantaina 23.5. klo 18-20 verkostoitumistilaisuus johon voit tuottajana tulla tekemään itsesi ja tuotteesi tutuksi ostajille, ja ostajana tulla esittämään toiveitasi ja tarpeitasi tuottajille. Pelkästään kasvikunnan tuotteita on alustavien menekkiarvioiden mukaan ravintoloiden hankintalistoilla yli 1500 kg viikossa, joten ihan nappikaupasta ei ole kysymys. Vielä ei edes ole kokonaiskäsitystä mitä raaka-aineita paikallisesti on tarjolla, joten kaikkia tuoteryhmiä ei varmaankaan ole edes otettu huomioon.
Ilmoitathan tulostasi webropol-kyselyn kautta, jotta tiedämme varata riittävän määrän paikkoja ja kahvikuppeja. Linkki kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/745B79302E05A0AD.par Samalla lomakkeella voit myös jättää yhteystietosi ja ilmaista kiinnostuksesi toimintaan, vaikka et tähän tilaisuuteen pääsisikään mukaan.
Toimintaa kehitellään kesän mittaan joten mukaan pääsee heti kun oman tuotteen satokausi sen sallii, tietoa tarjolla olevista tuotteista tarvittaisiin kuitenkin jo nyt. Vinkkaa tilaisuudesta myös kaverille!
Tilaisuuden järjestävät Yhteisillä eväillä lähiruoka kasvuun Varsinais-Suomessa -hanke, Eväskori yhteistyö -hanke ja Makuvakka Osuuskunta.
Lisätietoja:
Heidi Jaakkola projektipäällikkö / Vakka-Suomi Yhteisillä eväillä lähiruoka kasvuun Varsinais-Suomessa –hanke puh. 044-7732212 heidi.jaakkola@ukipolis.fi
********************
|